nem tudod, hogy kell helyesen végezni a gyakorlatokat?

Kifogás 10: Nem tudom helyesen!

Van akinek jobb testtudata és mozgáskoordinációja van, és valahogy kiskorától kezdve élvezi a mozgást, és ügyesen, kecsesen csinálja.

Van akinek nagyon tetszik a szép és esztétikus mozgás, de képtelen megvalósítani, lekövetni azt.

A testtudat fejleszthető, kialakítható!

Ha neked nincs, és ez frusztrál, és szeretnéd, hogy a babádnak ne legyen ilyen problémája, akkor szívből javaslom, hogy simogasd, masszírozd sokat már az elejétől kezdve.

A sok érintés segíteni fog neki beazonosítani a testrészeit, és azzal, hogy közel akar hozzád kerülni nagyon tudatosan fog abba az irányba nyomulni az adott testrészével, amivel elérhet téged.

A babamasszázzsal kapcsolatos kérdésekben keressétek Gyulai Borit, mert a témának ő a nagy szakértője. A mom2be program egyik következő fejezete a “baby program” lesz, mely kifejezetten otthoni babamasszázsról és babaápolásról fog szólni. 

A mozgáskoordináció is fejleszthető speciális gyakorlatokkal, edzésmódszerekkel.

Soha nem késő elkezdeni. Ajánlott viszont egyéni foglalkozásokon, jó szakemberek segítségével. Van, amikor egy csapatnyi jó szakember összehangolt munkája szükséges ahhoz, hogy valaki jó eredményeket érjen el, és jól fejleszthető legyen.

Sokszor kell egy jó masszőr, manuálterapeuta /oszteopata, gyógytornász, és egy edző összehangolt munkája, hogy sikereket érj el ennek a képességnek a fejlesztésében.

Ha van  jó mozgáskoordinációd és testtudatod, csak még senki sem mondta neked, hogy mit hogyan csinálj helyesen  vagy jobban mondva úgy, hogy az ne ártson neked, akkor érdemes elsajátítanod és begyakorolnod ezeket a helyzeteket.

Kismamaként is nagy jelentősége lesz, hogyan tartod magad helyesen, hogyan emelsz, hogyan kelsz fel, vagy hogyan állsz fel a földről.

Szeretnénk ebben segíteni nektek, ezért készítettünk egy minitréninget: 11 mini videót, a helyes kiinduló helyzetekből összeválogatva. Ha ezek az alapok hiányoznának, ezzel a videósorozattal tudod pótolni. Magabiztosabban kezdhetsz bele az otthoni tornába, ha előtte tanulmányozod ezeket a videókat.

Neked jó a testtudatod?

Érzed, hogy mikor nem csinálsz jól egy feladatot?

Ismered, hogyan kell helyesen kivitelezni a torna gyakorlatokat?

Ha valaki szóval felhívja a figyelmed, hogyan javítsd a gyakorlatot, akkor tudod értelmezni, hogy  min kell változtatnod? 

Szükséged  van rá, hogy  fizikailag megérintsen, és kijavítson valaki a gyakorlat végrehajtás közben?