tervezz jól, hogy ki tudj tartani a tornában

Kifogás 13: Nem vagyok kitartó!

Nem egyszerű kitartónak lenni. Nagyon tudatosan kell az egész rendszert kialakítani, és mozgásban tartani, hogy az működőképes legyen.

Már az előző bejegyzésekben említett kifogásoknál is kitértem arra, hogy milyen fontos a tervezés. Milyen fontos a JÓ tervezés!

Ha nem saját képességeid és habitusod figyelembevételével állítod össze a rendszert, akkor az nem fogja neked lehetővé tenni, hogy benne maradj.

Fontos, hogy jól ismerd magad!

Ez az első lépés ahhoz, hogy sikert érj el a mozgás terén.

Ha ismered a gyengeségeidet, jelen esetben a kifogásaidat, és erre felkészülsz, felvértezed magad, akkor sokkal kisebb eséllyel hagyod el a helyes utat.

Sajnos nem ismerek más módot arra vonatkozóan, hogyan iktathatnád ki a kifogásokat az életedből.

Még esetleg valami szuper motiváció az, ami a segítségedre lehet. Viszont az a helyzet, hogy ez mindenkinél más és más, és akár időszakosan is változhat. Lehet, hogy lesz olyan nap, amikor megtalálod saját magad motivációs eszközét, de lesz olyan nap, amikor pont nem fog érdekelni semmi, az sem, ami eddig vonzó, motiváló volt.

A kitartást segítheti az, ha egy időszakos dologról van szó, mint például a várandósság, hogy legalább azt az időt aktívan töltöd. Tudván, hogy utána úgyis fizikailag egy kicsit máshogy leszel terhelve. Más gyakorlatok kellenek majd, amik inkább feltöltenek és regenerálnak, nem pedig fárasztanak.

Jó esetben, ha kitartó vagy és eredményeket érsz el, büszkeséggel tölt el, hogy kitartottál, akkor lesz kedved tovább haladni az úton, és nem veszted el a motivációd, hiszen tudod, hogy a jól kialakított rendszered, a jó önismereted segít majd, hogy mindig olyan célokat tűzz ki magad elé, amik elérhetőek, és motiválóak.

Mi a mom2be maternity training programjai után létrehoztunk egy mom2be postpartum, azaz szülés utáni zárt csoportot.

Pont azért, hogy ne érezd elveszettnek magad, ha eddig megszoktad a támogatást, és a kérdezési lehetőséget. Ebben az időszakban is szeretnénk szakértelmünkkel támogatni és melletted állni életed legszebb és egyben közel legnehezebb időszakában!

Ha kérdésed van, keress minket!

Gondold végig, hogy mennyire vagy kitartó, és ha nem, akkor miért nem?

Vajon neked mi az, ami megtudja adni a motivációt, hogy kitartó legyél egy mozgásprogramban?