fájdalmam van mozgás közben

Kifogás 14: Fájdalmam van mozgás közben!

Ez egy olyan kifogás, ami mindenképpen igényel némi körültekintést, mert lehet, hogy komolyabb problémáról van szó, nemcsak arról, hogy esetleg valamilyen gyakorlatot máshogy csinálsz, mint ahogy kéne.

Ha rászánod magad a mozgásra, akkor az a neked és állapotodnak megfelelő minőségi mozgás legyen!

Tudd, melyek azok a saját terápiás feladataid, amelyek megoldást adnak a problémáidra! Olyan gyakran előforduló panaszokra gondolok, mint például a nyak- és vállfájdalmak, vagy derék problémák…

Kérlek, mindig vedd figyelembe, hogy minden panasz kicsit más, minden probléma oka egyedi. Nem a legjobb megoldás, ha önállóan diagnosztizálod magad, és saját kútfőből rakod össze a gyakorlataidat.

Jól képzett gyógytornászok látják át, hogy bizonyos fájdalmak mögött milyen okok húzódhatnak meg.

Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy gyakran az ortopéd orvos által végzett orvosi vizsgálat sem a fájdalom okát tárja fel. Pusztán a tüneteket figyelembe véve kategorizálja, és diagnózissal látja el az esteket. Gyakorlatilag pusztán tüneti kezelést kap, pl. fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés, gyógyszeres kezelés. A legtöbb ember mégis ezt priorizálja, mert így nem kell, hogy felelősséget vállaljon saját magáért. Itt az orvos a felelős, ő diagnosztizál, ő írja elő a gyógymódot… a páciensnek csak be kell szednie a gyógyszert, és pihenni.

Ha fel akarjuk tárni egy kialakult probléma okát, több manuálterápiás kezelésre is szükség lehet, mert sokszor már nem is az eredeti problémával, hanem annak a sokadik kompenzációjából adódó fájdalommal nem boldogulnak az emberek. Ez időt, anyagi ráfordítást, és erőfeszítést igényel attól, aki saját kezébe akarja venni sorsát, és meg akarja változtatni azt.

Legtöbbször azt javasolják, hogy pihentesd a fájó testrészt, és ne mozogj.  Ez csak ahhoz vezet, hogy teljesen le fognak épülni az izmaid. Sokkal nehezebben fogod újra indítani a rendszeres mozgást, ha hónapokra, évekre pihenteted magad.

Te tudtad, hogy várandósan, a 2. trimesztertől is lehet manuálterápiás, vagy oszteopátiás kezelésen is részt venni kismamáknak?

Alapvetően az ilyen kezelést problémák, mozgásszervi panaszok esetén javasoljuk. Ugyanakkor a szülés előtt kb. 4 héttel teljesen egészséges és panaszmentes kismama esetén is nagyon ajánlott egy oszteopátiás kezelés, mely segít a babával összekapcsolódni, összehangolódni, és segít nagyobb teret adni a babának.

Ha érdekel ez a téma, akkor erről majd még írok részletesebben!

A szülést követően pedig gyakorlatilag mindenkinek javasolt lenne egy manuálterápiás vagy oszteopátiás kezelés, hogy segítsük a szervezet helyreállító folyamatait, a gyorsabb regenerációt, és azt, hogy ne alakuljanak ki ennek hiányából adódóan későbbi panaszok.

Neked újak voltak ezek az információk?  Ha kérdésed van, keress minket!

Tudtad, hogy a mom2be program személyes szolgáltatásokat is elérhetővé tesz?

Látogass el hozzánk, és nézz körül, milyen kezelések és szolgáltatások közül választhatsz!