nem fontos nekem a mozgás

Kifogás 16: Nem fontos nekem a mozgás!

Ez az a pont, ahol nehéz mit mondani.

 

  • Nem fontos, mert nincs fájdalmad.
  • Nem fontos, mert még nem tapasztaltad meg a jótékony hatását, nem élted át azt az élményt, hogy milyen jól érzed magad utána hosszútávon a bőrödben.
  • Azt mondod, hogy nem fontos, mert nem volt ezzel kapcsolatban sikerélményed, és kicsit kiábrándultál ebből az egészből?
  • Megállapítottad, hogy nem vagy ügyes a sportban, ezért nem neked való, szóval neked ezért inkább nem fontos?

Igazából ezt a témát nem szeretném bő lére engedni, mert csak ismételni tudom magam.  A mozgás számos előnyét említettem már, ami segíthet abban, hogy fontosabb helyre kerüljön életedben a torna. Kismamaként a mozgás számos előnnyel jár a mamának és a babának egyaránt.

Ha ez egy határozott vélemény, egy elhatározás,  hogy nem fontos számodra a mozgás, ezért nem is csinálod, akkor kérlek, vizsgáld meg, mi lehet a hátterében. Ha fel tudod tárni, milyen kifogások vannak a hátterében, akkor tudatosabban tudod elkerülni, és leépíteni azokat.

Lehet, hogy ha most megújult hozzáállással újra megpróbálod, akkor nagyobb tudatossággal több sikerrel jársz. Fontos, ehhez megtaláld a számodra ideális mozgásformát, és a megfelelő szakembert, akinek a támogatására és szaktudására, motivációjára számíthatsz. Így alakítsd  ki az életmódodnak megfelelő rendszert, amit tartani tudsz.

Remélem, elgondolkodtatott kicsit ez a rövid bejegyzés, ha te is azok közé tartozol, akiknek eddig nem volt fontos a mozgás! Olvasd el az eddigi kifogásokat, és próbáld meg megtalálni, hogy a te történeted mögött milyen kifogás áll!