túl nagy a feladat

Kifogás 23: Túl nagy a feladat, ezért inkább bele sem kezdek!

Elképzelhető, hogy te is azok közé tartozol, akik túlvállalták magukat? Akik nem tudnak nemet mondani, és nem tudják meghúzni és tartani saját maguk határait?

Szerintem sok nő ebbe a hibába esik, hogy észre se veszi, mennyi terhet cipel magán, és mennyire nem figyel oda magára. Vállalhatatlanul sok feladatot cipelünk magunkkal. Ez automatikusan szorongást, és félelmet válthat ki, hiszen nem tudunk eléggé gyorsan haladni velük, hiszen mindenbe belekezdünk, folyamatosan csapongunk egyik feladatból a másikba, majd vissza. Nem tudunk elmélyülni, és igazán beleadni azt, amilyenek vagyunk, mert nincs rá idő, nincs rá kapacitás. Ebből azt a tanulságot szűrjük le tévesen, hogy nem vagyunk elég jók, pedig ez nem így van! Valóban nem fog menni, ha nincs meg a megfelelő fontossági sorrend, ha nincs meg a rangsor, a priorizálás a feladatok között. Szelektálni kell a feladatok közül, és meg kell tanulni nemet mondani!

Kismamaként még fontosabb, hogy próbáld elkerülni a stresszt. A legtöbb stressz ebből a túlvállalásból adódik. Ez a túlvállalás pedig előbb-utóbb mindenkit megbénít és tehetetlenné tesz. Olyan érzés, mintha csak egyhelyben topognál… kifejezetten nyomasztó.

Ahhoz, hogy kismamaként  egyszerűsíteni tudd az életed, próbáld csak azokat az igazán fontos feladataidat előtrébe helyezni, amik téged szolgálnak. Azokat válaszd, amik rólad szólnak, amik figyelembe vesznek téged. Olyan feladatokat priorizálj, amelyekben jól érzed magad, és semmiképpen sem ártalmasak az egészségedre és a kisbabád egészségére nézve.

Tudom, hogy nem mindig van erre lehetőséged. Akkor keress olyan megoldást, amivel csökkentheted a streszt, és a benned keletkező feszültséget. Ha sikerül ideális mozgásprogramot választanod, akkor ez ideális lehet erre a célra.

Ha nem akarsz még ebbe is extra energiákat tenni, akkor válaszd a biztonságos otthoni gyógytorna alapú kismama torna programomat. Hat alap, nem megerőltető, de speciálisan kismamák számára készült videóval végigtornázhatod a várandósságodat. 

Biztos lehetsz benne, hogy mindent megtettél azért, hogy egészséges és fitt legyél a babavárás alatt!

Nem könnyű leadni a feladatokból, nemet mondani a lehetőségekre, és kötelességekre. Próbáld csökkenteni magadon a nyomást! Hidd el a jó szervezés, a jó tervezés eredményesebb, hatékonyabb feladatvégzést jelent. Kérlek, próbáld meg élvezni a várandósság idejét, és ne engedd hogy megbénítson a rengeteg teendő, és feladat!

Ha kérdésed, vagy észrevételed van, írd meg nekem itt, vagy a videó alatt kommentben, örömmel válaszolok!