nehéz magamra odafigyelni

Kifogás 24: Nehezemre esik magamra odafigyelnem!

Sok nőnek, édesanyának nehezére esik bevallani, hogy ez a kifogás is távoltartja a mozgástól.

Mivel másra sincs ideje magával kapcsolatban, így nyilván inkább azokat a dolgokat részesíti előnyben, ahol elég passzívan részt venni, és a végén mégis megszépülve, elégedetten ér haza. Gyakran annyira fáradtak vagyunk már, hogy erre nyomni egy intenzív edzést, nem biztos, hogy jót tenne. Nem kizsigerelni szeretnénk a testünket, szervezetünket, hanem azt szeretnénk, hogy a mozgás visszatöltse, energiát adjon, jó közérzetet biztosítson.

Úgy gondolom, ehhez elég tudatosan kell mozgásprogramot választani. Nem árt, ha találsz mellé egy segítőt, aki megismer téged, és külső szemmel tud segíteni, bátorítani, motiválni.

Mindent mi irányítunk. Menedzseljük a család dolgait, a háztatást, mellette a munkahelyi feladatokat. Ha nem tudunk magunkra egy kis énidőt szakítani, akkor elég hamar türelmetlenek, rosszkedvűek, fásultak, kiégettek leszünk. A legrosszabb ebben, hogy nem akarjuk ezt észrevenni, és orvosolni sem könnyű feladat. Azt javaslom, hogy keress magadnak pár olyan tevékenységet, mely feltölt és tudatosítod, hogy ez a pár perc most téged szolgál, valóban érted van. Hidd el, nem kell minden nap fizetős programon résztvenned azért, hogy azt érezd, minden rólad szól, most végre veled foglalkoznak.

Ha kellőképpen szereted, és tiszteled magad, ki tudsz alakítani egy kis énidőt magadnak. Ez minden élethelyzetben más és más lesz. Lesz, amikor a legalapvetőbb dolgokat tudod majd töltődésre használni. Például egy jó csésze kávé, tea elkoryolgatása, vagy egy kellemes fürdő, esetleg egy meleg vizes zuhany, és hajmosás… sokszor banálisnak tűnik, de meglátod majd, kisgyermek mellett ezeket a dolgokat, nyugodt pillanatokat tudod majd a legegyszerűbben beiktatni.

Ha a mozgás már az énidőd része, és szívesen mozogsz, akkor is figyelj rá, hogy állapotodnak megfelelő speciális mozgást válassz, ne terheld túl magad.

A mai nappal a 24 napos adventi naptár végére értünk. Remélem, találtál benne olyan kifogást, ami rád is vonatkozik. Bízom benne, hogy most már felkészültebb vagy, és tudatossággal hatékonyabban fogod tudni kiiktatni ezeket a kifogásokat a sporttal, mozgással kapcsolatban az életedből!

Ha neked olyan kifogásod van, amiről nem esett szó, akkor nyugodtan írd meg nekem, és ha több érdekes kifogás összegyűlik még. akkor 2020 elején egy bónusz videóban megosztom veled az azokkal kapcsolatos észrevételeimet.

Áldott, békés, boldog karácsony, és csodás, boldog babavárást, stresszmentes időszakot kívánok az év hátralévő napjaira!

Szeretettel:

Vera

Töltsd le ingyenes útmutatónkat….

… és juss hozzá hasznos információkat, különleges ajánlatokat és reklámokat is tartalmazó hírlevelünkhöz!

Legfrissebb cikkek: